Om kunstneren

CAT_5048

Christina Kjelsmark

Min kunstneriske uddannelse tager udgangspunkt i min uddannelse fra Institut for Kunsthistorie, en række kurser fra Århus Kunstakademi, og siden 1995 det daglige arbejde som lektor og underviser i maleri og billedkunst på gymnasiet og HF på VUC.
Undervisning har jeg efterhånden fantastisk mange års erfaring i. At videregive inspiration, fastholde kursister og udvikle kunstneriske personligheder er for mig en passion og en livslang opgave. 

I min egen kunst har jeg rejst verden tynd, men samtidig er jeg også lidt af en solid vestjyde, som nyder motiverne fra Vesterhavet, lynghederne og det barske landskab. Jeg er meget inspireret af mine studierejser, som bl.a. er gået til Rom, Toscana, Kenya, Sydafrika, Canada, Norden, Island og ikke mindst Færøerne, som jeg har besøgt næsten hvert år, siden jeg landede der første gang i år 2002. 

Kunstskolen Sønderbygaard dannede jeg i 1997. Her bor og underviser jeg kursister fra hele norden i akrylmaleri, akvarel, tegning og kunstteori. På netkunstskolen Art Academy underviser jeg malekursister via nettet. Det har været en gave at kunne undervise via internettet, især i forbindelse med Corona nedlukningen. Jeg underviser i tematiske forløb og via VUC også i eksamensfaget Billedkunst på HF.

Jeg deltager som censor på diverse censurerede udstillinger og har hvert år rigtig mange studenter til eksamen i billedkunst.

Foruden maleriet arbejder jeg som forfatter og illustrator. Jeg har skrevet en lang række bøger, herunder ti fagbøger, og fire romaner og udgivet under eget forlag Cikuna. Endvidere medvirker jeg i diverse børnebøger og hobbybøger, har skrevet artikler, og designet plakater og brochurer.

I mit professionelle kunstnerliv er jeg i dag tilknyttet tre gallerier. Midtjyllands kunstcenter i Bryrup, Danmarks største galleri, Galleri Glarsmidjan i Thorshavn på Færøerne og ikke mindst det lokale galleri Hjerm Kunstgalleri, som ligger tæt på min bopæl og med udsigt over Limfjorden.

Jeg er desuden medlem af kunstnergruppen Vestjyske kunstnere, som udstiller forskellige steder i Vestjylland. Ligesom jeg også gerne takker ja til at deltage i forskellige udstillinger rundt om i Danmark.

Og, ja, når jeg ikke lige maler, så har jeg en stor gård, en rideskole og stutteri, som jeg driver sammen med min datter og søn, samt en dyreklinik, hvor jeg indimellem hjælper min mand, som er dyrlæge. Så man må sige, at jeg har fingrene i lidt af hvert. 

Som et kuriosum kan jeg fortælle, at jeg er dobbelt Danmarksmester i Westernridning :), at vi på Sønderbygård underviser piger fra Rydhave Slots Efterskoles ridelinje og, at vi avler Painthorses, Islandske heste og gangartsheste. Et par halvstore farme i Vestjylland med en masse jord skal også drives, så dagene bliver flittigt udnyttet. Du kan læse mere om vores liv på landet på www.kunstognatur.dk og på Facebook gruppen Livet på Sønderbygaard

CAT_4954
CAT_4965